Bebelușii infectați cu coronavirus la Maternitatea Odobescu vor fi retestati. Noile măsuri impuse de DSP Timiș

Bebelușii infectați cu coronavirus la Maternitatea Odobescu vor fi retestati. Noile măsuri impuse de DSP Timiș

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

O echipă a DSP Timiș a început marți, 7 aprilie, o anchetă la Maternitatea Odobescu, unde zece nou născuți au fost confirmați cu noul coronavirus. Astfel că, echipa a stabilit reorganizarea activității medicale, cât și retestarea bebelușilor și mamelor. Cinci nou născuți și mamele acestora au fost deja retestați.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că astăzi, la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora.

Menționăm faptul că repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame.

În acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou născuți. S-a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane. Ancheta epidemiologică este in desfășurate.

Mai mult, conducerea DSP Timiș a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari“, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *