Bazin de inot la Jimbolia, cu bani de la Consiliul Județean Timis Foto

Bazin de inot la Jimbolia, cu bani de la Consiliul Județean Timis Foto

Locuitorii din Jimbolia, dar și din satele apropiate, se vor putea relaxa în apă indiferent de anotimp. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat miercuri, 16 octombrie, că a fost predat instituției studiul de fezabilitate al proiectului privind realizarea unui bazin de înot la Jimbolia.

Investiția se ridică la peste un milion de euro, banii urmând a fi alocați din bugetul propriu al CJ Timiș.

Am demarat acest proiect acum ceva timp în ideea de a realiza câte o bază sportivă în fiecare din cele opt orașe din județul Timiș. Acest proiect duce în două direcții: punerea la dispoziție a bazinului de înot pentru cetățeni, pentru practicarea înotului pentru agrement, dar și bazin de înot didactic. Vreau să felicit orașul Jimbolia, care a fost prima unitate administrativ-teritorială care a pus la dispoziție documentația solicitată de consiliul județean, documentația însemnând transferul de teren pentru a realiza această investiție. Studiul de fezabilitate a fost predat consiliului județean, care ne dă o valoare estimată a acestei investiții de aproximativ șase milioane de lei. Administrarea acestei investiții va fi transferată către unitatea administrativ-teritorială, adică înspre Primăria Orașului Jimbolia“, a detaliat președintele CJT, Călin Dobra.

Conform șefului CJ Timiș, bazinul va avea o capacitate de aproximativ 65 de persoane, o lungime de 25 metri, o lățime de 12,5 metri, iar adâncimea apei va fi cuprinsă între 1,2 și 1,8 metri.

Durata aproximativă de funcționare a bazinului de înot este de 50 de ani. Lucrările ar putea începe anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *