Bayer Agro Arena – fără fermieri la Comloșul Mic

Bayer Agro Arena – fără fermieri la Comloșul Mic

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Bayer Agro Arena 2021 – cea mai importantă platformă agricolă organizată de Bayer la nivelul zonei de vest – s-a desfășurat joi, 27 mai, la Comloșul Mic.

Din păcate, din cauza riscului pe care încă îl reprezintă coronavirusul SARS-COV2, manifestarea agricolă s-a desfășurat pentru al treilea an  fără fermieri. Evenimentul a fost filmat și transmis digital pentru a fi urmărit de fermieri. Cu acest prilej, au fost evaluate în câmp evoluția și performanța hibrizilor de rapița și de porumb, cât și performanțele tehnologiei de protecție Bayer, în condițiile pedoclimatice si tehnologice întâlnite în fermă în acest an.

Daniel Grosz, directorul regional vest Bayer, a explicat: ”Până acum avem o evoluție foarte bună a grâului, deși a fost lovit de temperaturi foarte scăzute în luna februarie și am avut problemele pe care le-am avut. Avem densități bune la grâu, formatul spicului este foarte frumos dezvoltat, fiindcă au fost precipitații la timp și cantitativ. În plus, ne ajută și prețurile care sunt foarte bune la grâu. La porumb, deși este întârziat, se pare că anul acest se anunță promițător, în ceea ce privește temperaturile. E un an umed temperat. E și umezeală și căldură. Singurul risc este ca în august să nu vină temperaturi de cuptor atunci când se conturează bobul. Rapița a evoluat foarte bine. Am avut o iarnă blândă. Cine și-a făcut treaba în toamnă a avut rezultate bune. Riscul a fost ca să nu răsară în toamnă. E un risc pe care Bayer îl asigură. Toată sămânța de pe piață Bayer a fost asigurată. Dacă la fermier nu i-a răsărit sămânța de rapiță că nu a avut ploaie și apă, Bayer dă banii de sămânță înapoi fermierilor”.

G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *