Bătaie între ciobani, în vestul țării: unul a fost găsit MORT de către jandarmi FOTO

Bătaie între ciobani, în vestul țării: unul a fost găsit MORT de către jandarmi FOTO

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Bătaie între mai mulți ciobani, vineri seara, în Munții Retezat, județul Hunedoara. În urma conflictului, trei au fost răniți, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar unul a fost găsit mort de către jandarmi.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara transmit că un cioban a sunat la 112, vineri seara, în jurul orei 19.00, pentru a sesiza un conflict între mai mulți oieri în zona Șaua Patina, din Retezat. Apelantul a menționat că este lovit și că are nevoie de îngrijiri medicale. Către zona în care se aflau ciobanii implicați în conflict au pornit patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și doi polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani.

Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23.00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale. “Având în vedere situația constatată, către zona Șaua Paltina au pornit alți cinci jandarmi montani, 12 salvamontiști, pentru a transporta cele trei persoane rănite, cinci polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală. Începând cu ora 01.00, jandarmii montani și salvamontiștii au început acțiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea au necesitat transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutată. Două dintre persoanele rănite a fost preluate de ambulanță de la baza muntelui și conduse la spital, iar cea de-a treia a fost condusă de jandarmii montani la spitalul din Lupeni”, comunică Inspectoratul de Jandarmi Județean “Hunedoara”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *