Bătaie de joc pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Constructorul se mișcă foarte încet Video

Bătaie de joc pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Constructorul se mișcă foarte încet Video

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
lotul trei

Bătaie de joc pe șantierul lotului trei al autostrăzii Lugoj – Deva, Holdea – Ilia. Cel puțin asta susțin reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care au efectuat, ieri, un control inopinat pe acest șantier. Iar problemele descoperite sunt cu carul.

S-a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile. Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat încă o soluție tehnică pentru pasajul de la km 76 și nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme trenează încă din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu și-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. În plus, slaba mobilizare din șantier pune sub semnul întrebării capacitatea acestui constructor de a continua proiectul“, transmite CNAIR, pe Facebook.

De asemenea, reprezentanții instituției susțin că antreprenorul nu a venit cu soluții optime în conformitate cu standardele de calitate, fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate.

Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fără a înștiința consultantul și pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie în execuția lucrărilor, fapt ce l-a pus pe consultant în postura de a da neconformități. Unele dintre ele datând din 2017 și nestinse până în prezent“, au conchis reprezentanții CNAIR.

Inspecție șantier lot 3 Lugoj – Deva

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile.Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat inca o solutie tehnica pentru pasajul de la km 76 si nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme treneaza inca din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. In plus, slaba mobilizare din santier pune sub semnul intrebarii capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime in conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fara a instiinta consultantul si pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie in execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant in postura de a da neconformitati. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse pana un prezent.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 3 Aprilie 2018

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *