Bătaie de joc… Dominic Fritz spune că Pfizer e de vină că la Timișoara funcționează doar două centre de vaccinare anti Covid-19

Bătaie de joc… Dominic Fritz spune că Pfizer e de vină că la Timișoara funcționează doar două centre de vaccinare anti Covid-19

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
2

E noaptea minții la Primăria Timișoara. Primarul Dominic continuă să sfideze și să arunce mereu vina pe altcineva. Acum, Pfizer este de vină pentru că la Timișoara funcționează doar două centre de vaccinare anti-Covid 19. Primăria Timișoara anunța în 8 ianuarie ca s-au găsit 17 spații pentru cele 11 centre de vaccinare din orașul de pe Bega. În 14 ianuarie tot Primăria Timișoara anunța că doar două centre de vaccinare vor funcționa în orașul de pe Bega. Vineri, 15 ianuarie, compania Pfizer anunța că va limita numărul dozelor de vaccin.

Sâmbătă, 16 ianuarie, primarul Dominic Fritz ne transmite că numărul de vaccinuri este limitat și din această cauză nu sunt deschise spațiile de vaccinare din Timișoara.

”Este o știre importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să-și extindă liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie.

În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin.

Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.

Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ”porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede.

(Poza: Centru de vaccinare la Iulius Mall, pregătit pentru timișoreni!)”, a scris pe pagina de Facebook, Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a fost confirmat în urmă cu trei zile cu Covid-19. El spune că  simptomele sunt ușoare.

2 Comments

  1. Voi cei care l-ați votat pe copilu asta sa va spălați pe cap 4 ani cu el :)))
    El se ocupa de cainii din apartamente 🙂

  2. Dacă nu sunt doze cu ce sa va va cineze, cu apă oxigentă?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *