Bataie de joc. Dinozauri cu cruce in cap, in Piata Unirii din Timisoara

Bataie de joc. Dinozauri cu cruce in cap, in Piata Unirii din Timisoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Pe străzile din preajma Pieței Unirii din Timișoara, sunt mai mulți dinozauri confecționați din diferite materiale cu limba verde-albăstruie și cu simbolul crucii în cap.

Consilierul local independent Adrian Orza a comentat în stil propriu “operele de artă” făcute parcă la batjocură: ”Dinozaurii din poza au pe cap, simbolul crucii, pus ” la mișto”. În lume, crucile bisericilor, fie ard subit, fie sunt dărâmate, fie scoase pur și simplu din grafica diferitelor fotografii. A intrat și orașul nostru în ciudatul circuit al globalizării legat de dărâmarea valorilor străvechi ale creștinătății? (în zona e Domul Catolic și, vis-a-vis, Biserica Ortodoxă Sârbă). Se pregătește cumva în Timișoara terenul pentru progresismul de tip neomarxist?“, a scris pe Facebook, Adi Orza

Timisoara, Centrul Istoric.
Acum un secol, un tip a realizat un pisoar pe care l-a intitulat „Fântâna” şi l-a prezentat ca operă de artă. Unul din efectele imediate ale glumei lui a fost iniţierea unui intreg demers public de aflare a răspunsului la întrebarea „Ce este arta?”. Analiza acestui demers este la fel de goală de conţinut ca si gestul respectiv. Cu toate acestea, ea a lăsat o umbra de scepticism. Dacă orice poate fi considerat artă, atunci arta încetează să mai aibă sens. Tot ceea ce rămâne este faptul lipsit de temei, că unor oameni le place să priveasca nişte lucruri, iar altora altele. Cât despre cautarea de dovezi perene ale spiritului uman, in astfel de creatii, nu ramene decat o concepţie despre artă care a fost dusă pe apa sâmbetei de „fântâna” lui Duchamp“, a mai scris Orza.