Baroque Urban 2018 – Woman, all too Woman – aduce la Timișoara peste 30 de artiste din Europa

Baroque Urban 2018 – Woman, all too Woman – aduce la Timișoara peste 30 de artiste din Europa

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Baroque ll Urban 2018 – Woman, all too Woman – aduce în prim plan la Timișoara peste 30 de artiste din România, Serbia, Ungaria, Austria și Franța, peste 120 de lucrări de artă (pictură, sculptură, fotografie, instalație, obiect).

De asemenea, cu acest prilej vor avea și o serie de evenimente speciale: conferințe, dezbateri, performance, artist talk, teatru, ateliere, tururi speciale ș.a. Woman, all too Woman – expoziția realizată în cadrul proiectului Baroque ll Urban, este evenimentul de artă contemporană al anului 2018 la Timișoara, ce se va desfășura la Muzeul de Transport public Corneliu Mikloși, în perioada 15 august – 20 octombrie 2018.

Project manager Mirela Stoeac Vlăduți spune că, anul acesta, echipa proiectului și-a dorit să pună în lumină creația feminină, acoperind un spectru larg de expresie artistică, cu focus pe artistele din estul Europei, dar și prin prezența unor creatoare din zona central europeană, care activează în zona Balcanilor. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara. Andreea Foanene, curatorul expoziției | Woman, all too Woman | din cadrul celei de-a treia ediții a proiectului de artă contemporană Baroque II Urban, este doctor în Arte Vizuale și absolventă a masterului „Politici Culturale Europene”, din cadrul Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design, unde a și predat Istoria Artei, în timpul desfășurării studiilor doctorale, sub coordonarea profesoarelor Alexandra Titu și Ileana Pintilie.

Gh. M.