Barbatii de etnie roma care au batut un politist din Timis, retinuti pentru tentativa de omor

Barbatii de etnie roma care au batut un politist din Timis, retinuti pentru tentativa de omor

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Apar noi detalii în cazul polițistului din județul Timiș care a fost bătut marți, 11 decembrie, de mai multe persoane de etnie romă, fiind transportat în stare gravă la spital, în stare de inconștiență. Doi bărbați au fost reținuți, iar miercuri urmează să fie aduși în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, procurorii au dispus miercuri, 12 decembrie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul care a lovit cu lopata în cap un polițist, marți, pentru ultraj, “în varianta tentativei de omor comisă asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”. De asemenea, este urmărit penal și un alt bărbat, care l-a lovit pe polițist cu o coasă, tot pentru ultraj, “în varianta lovirii sau altor violențe comise asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

În fapt, s-a reținut că, în dimineața zilei de 11 decembrie 2018, în jurul orei 09.00, persoana vătămată, șeful Postului de Poliție Checea din județul Timiș, se afla în localitate, în apropierea locuinței celor doi inculpați, în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind comiterea unei infracțiuni de furt pentru care cei doi inculpați erau bănuiți. În acele circumstanțe, persoana vătămată a fost lovită de inculpatul P.B. cu o lopată în cap, lovitură în urma căreia a suferit un traumatism cranio – cerebral ce a necesitat intervenție chirurgicală de urgență și a pus viața persoanei vătămate în primejdie, necesitând 15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații. Totodată, inculpatul P.M. i-a aplicat șefului de post o lovitură cu o coasă, lovitură în urma căreia persoana vătămată a suferit mai multe plăgi la nivelul brațelor”, a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Vă reamintim că un poliţist din județul Timiş a ajuns la spital în stare gravă marți, 11 decembrie, după ce a fost lovit în cap de un bărbat în timpul unei intervenţii. Pentru imobilizarea agresorului, oamenii legii au fost trase mai multe focuri de armă, în plan vertical.