Barbat de 47 de ani, al doilea caz de coronavirus din Timisoara

Barbat de 47 de ani, al doilea caz de coronavirus din Timisoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Este alertă în Timiș, după ce, astăzi, a fost confirmat cel de-al doilea caz de coronavirus din județ. Este vorba de un bărbst în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, care a stat în avion lângă femeia de 38 de ani cu coronavirus, care a venit din Italia.

Acesta este cel de-al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.  Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *