Banii pentru noul corp al Spitalului de Copii au fost repartizaţi, dar nu au intrat încă în cont

Banii pentru noul corp al Spitalului de Copii au fost repartizaţi, dar nu au intrat încă în cont

- in Administratie, Locale
0

Banii pentru noul corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” sunt aproape. Conform primarului Nicolae Robu, suma a fost repartizată, dar banii încă nu au ajuns în cont.

După nenumărate apeluri către Guvern, primarul Nicolae Robu a fost înştiinţat de către Direcţia de Sănătate Publică că suma pentru realinazarea noului corp al Spitalului de Copii a fost repartizată. Vineri, în şedinţa de Consiliu Local, va fi supusă votului rectificarea de buget în care se include şi această sumă.“Ieri am primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş o adresă, generată de această instituţie pe baza  adresei Ministerului Sănătăţii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care ni se aduce la cunoştinţă că ne-a fost repartizată suma de 5 milioane lei, «în cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finanţare “bugetul de stat”, la titlul VI “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.02 “Transferuri de capital”, alineatul 51.02.24 “Transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate”». Abia acum, pe baza acestei înştiinţări, Primăria Municipiului Timişoara poate proceda la rectificarea de buget prin care în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 se include şi această sumă. Evident, în şedinţa de Consiliu Local de mâine, 12.09.2014, voi supune la vot această rectificare, cu speranţa că ea va fi votată de toţi consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi”, transmite primarul Nicolae Robu.

Edilul şef mai precizează că banii încă nu au intrat în conturile Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. „Precizez, de asemenea, că banii nu au fost încă viraţi nici măcar în conturile Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş -drept urmare, eu, încă, tot ZERO LEI voi avea notat la rubrica bani primiţi de la Guvern de către Municipiul Timişoara. Totuşi, în spiritul de fair play care ne caracterizează, apreciem acest pas, un pas important întru crearea condiţiilor tehnice ca banii să poată fi la un moment -sperăm cât mai curând- efectiv viraţi”, mai transmite Robu. Primarul Timişoarei cere în continuare Guvernului să îşi asume 50 la sută din valoarea obiectivului şi nu doar 5 la sută cât şi-a asumat până în acest moment.

Sursa foto: voceatimisului.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *