Bani europeni pentru tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în Timiș

Bani europeni pentru tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în Timiș

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Central Județean Bekeș din Ungaria au câștigat un amplu proiect pe fonduri europene privind tratarea bolilor cardiovasculare și vasculare periferice. Este vorba despre 2,7 milioane de euro, bani cu care va fi îmbunătățită infrastructura de sănătate și accesul populației la informații. Astfel, șase departamente medicale vor fi modernizate prin proiect, trei la Spitalul Municipal Timișoara și trei la Spitalul Central Bekes.

Spitalul din Timișoara, care este lider de proiect, va moderniza laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală prin achiziționarea unui angiograf, unui ecograf și a unui software cardiac pentru RMN. De asemenea, pentru modernizarea secției de Medicină Internă vor fi achiziționate 2 ecografe, 4 monitoare de presiune sanguină și 4 monitoare EKG cu 2 softuri. Pentru modernizarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă vor fi cumpărate 7 paturi medicale speciale, 4 electrocardiografe și 2 defibrilatoare portabile.

2.500 de persoane vor fi informate cu privire la prevenirea și diagnosticul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în județul Timiș, 1.500 de persoane din Timiș vor beneficia de screeningul gratuit de către Spitalul Municipal Timișoara. 1.500 de persoane din județul Csongrad vor beneficia de servicii de screening gratuit furnizate de Spitalul Central din Bekes, 40 de specialiști – 20 de la Spitalul Municipal Timișoara și 20 de la Bekes – vor participa la pregătiri comune pentru a-și îmbunătăți abilitățile medicale în domeniul diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare și vasculare periferice. De asemenea, vor fi editate și distribuite 2.500 de broșuri privind stilul de viață sănătos și riscul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice”, a explicat dr. Olimpia Oprea..
Gh. M.