Bani europeni pentru modernizarea și dotare UPU a Spitalului Județean Timișoara

Bani europeni pentru modernizarea și dotare UPU a Spitalului Județean Timișoara

- in Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara va fi extinsă, modernizată și dotată cu echipamente performante cu bani europeni. Miercuri, 10 octombrie, consilierii județeni au aprobat două modificări la proiectul depus la Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

“În cele două proiecte pe care le-am aprobat astăzi pentru Spitalul Județean s-au aprobat anumite modificări privind proiectul pe care l-am depus la ADR Vest pentru obținerea unei finanțări europene, modernizarea unității de primiri urgențe și dotarea cu echipamente medicale, un proiect de aproximativ șapte milioane de lei. Sper, cu aceste modificări pe care le vom transmite zilele acestea ADR-ului, să obținem și contractul de finanțare, astfel încât să-l punem în practică. Sunt modificări solicitate de către echipa medicală de la unitatea de primiri urgențe, privind extinderea zonei de primiri urgențe, sunt modificări privind fluxul medical în cadrul unității de primiri urgențe și dotarea cu echipamente medicale, conform solicitărilor doctorilor de la secția de primiri urgențe. Proiectul este depus de aproximativ trei luni de zile și sper să-l și semnăm într-o lună de zile”, a spus miercuri, 10 noiembrie, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoare proiectului este de șapte milioane de lei, iar lucrările ar putea începe anul viitor. Conform președintelui CJT, Călin Dobra activitatea UPU nu va fi afectată pe perioada lucrărilor. “Ținând cont că nu discutăm de lucrări ample, după semnarea contractului de finanțare, demarăm proiectarea și, bineînțeles, contractul de execuție al lucrării, asta ar însemna că de anul viitor se poate pune în practică. Discutăm de un sprijin pentru actuala secție de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean. De aceea discutăm de o extindere, modernizarea spațiilor respective și echipamente medicale. Din ce am discutat cu echipa medicală, ținând cont că poate discutăm de cea mai importantă și cea mai aglomerată secție din cadrul Spitalului Județean, Unitatea de Primiri Urgențe, vor face în așa fel încât să nu se afecteze activitatea medicală”, a mai spus Dobra.