Bani de la Guvern pentru lucrările de la două cinematografe și Centrul Multicultural Mărășești

Bani de la Guvern pentru lucrările de la două cinematografe și Centrul Multicultural Mărășești

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

În sfârșit, Timișoara primește un sprijin financiar important din partea Guvernului pentru trei proiecte. Primăria Timișoara transmite că primele trei contracte de finanțare care vizează realizarea obiectivelor de investiții pentru asigurarea infrastructurii culturale în cadrul proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 au fost semnate, ieri, de Ministerul Culturii. Valoarea totală a celor trei contracte este de 22,5 milioane de lei, beneficiarul fiind Primăria Timișoara.

După ani în care aceste obiective au fost tărăgănate, mă bucur că discuțiile constante avute anul acesta cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-au concretizat prin semnarea acestor prime trei contracte. Îi mulțumesc pentru sprijinul pentru proiectul Capitalei Culturale, care e nu doar al Timișoarei, ci al României. Contractele vor ajunge la Timișoara zilele următoare pentru a fi semnate și de noi”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Concret, Ministerul Culturii sprijină trei obiective ale Primăriei Timișoara aflate în lucru. Este vorba despre reabilitarea Cinematografului Dacia, unde ordinul de începere a fost dat de primarul Dominic Fritz în luna martie a acestui an. Acesta primește o alocare de 6,3 milioane de lei de la minister, valoarea totală a investiției fiind de 12,4 milioane de lei.

Totodată, reabilitarea Cinematografului Victoria, unde lucrările au început la finele anului trecut, este cofinanțată de Ministerul Culturii cu suma de 4,6 milioane de lei. Valoarea totală a investiției este de 8,6 milioane lei. De asemenea, refuncționalizarea clădirii fostului Spital de Dermatologie și transformarea în Centru Multicultural este sprijinită de Ministerul Culturii cu 11,5 milioane de lei, valoarea totală a investiției fiind de 21,3 milioane de lei.

Toate cele trei obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Cele trei contracte încheiate între Ministerul Culturii şi Primăria Timișoara au o durată de maximum doi ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *