Bani de la Guvern pentru construirea a trei noi cămine studențești, la Timișoara Foto

Bani de la Guvern pentru construirea a trei noi cămine studențești, la Timișoara Foto

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Mai multe locuri de cazare în cămine pentru studenții din alte zone care se înscriu la facultate în cadrul universităților din Timișoara.

Timișoreanul Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, a anunțat miercuri, 30 decembrie, pe Facebook, că Guvernul României asigură finanțarea pentru realizarea a trei noi cămine studențești în capitala Banatului.

Universitățile din Timișoara vor beneficia de cămine studențești moderne, nou construite prin Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Licitațiile pentru construirea (proiectarea și execuția) a trei cămine studențești au fost lansate în a doua parte a acestui an. Un cămin pentru Universitatea Politehnica Timișoara, unul pentru Universitatea de Vest din Timișoara și cel de-al treilea pentru Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I”, a declarat Cătălin Iapă.

Potrivit secretarului de stat, cele trei cămine studențești vor presupune, în final, investiții de peste 30 de milioane de euro și vor contribui la creșterea calității condițiilor pentru studenții care vin să învețe în centrul universitar Timișoara.

”Căminul UPT a fost lansat în achiziție la începutul lunii decembrie, are termen de depunere a ofertelor data de 8 februarie 2021 și va avea 256 de locuri. Căminul UVT a fost lansat în achiziție la finalul lunii noiembrie, data limită pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2021, va avea 902 locuri și va fi cel mai mare cămin din România. Căminul USAMVB a fost lansat în achiziție în luna iunie acest an, licitația este spre final, concurând două asocieri de firme pentru acest contract și va avea aproximativ 200 de locuri. Stadiul acestor proiecte este unul avansat, iar dacă cele 3 licitații se vor finaliza cu succes, începerea șantierului este următorul pas”, a detaliat Cătălin Iapă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *