Banatul Roșu ….

Banatul Roșu ….

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
0

de Robin H

Anul nou se apropie tiptil dar cu pași repezi. Săptămâna trecută dar și zilele acestea gălăgie mare, inclusiv prin redacție unde șeful voia Editorial dom’ne, amintrelea nu-i priește revelionul; fuga la tolbă luai o săgeată și gata.

Dragilor cititori la banatulmeu.ro: cine câștigă face Guvernul, la o țară serioasă; hai să vedem la republika banana. Zaveră dom’ne, gălăgie mare prin țară ca urmare a câștigării alegerilor de către PSD care la rândul lui trimite PNL dincolo în opoziție, iar dom Prezident rămase mai cu nika; nici măcar guvernul meu …. Așadar zilele trec și toți alunecă în decor spre deliciul Tv-urilor, al înțelepți lor care întorc situația pe toate fețele, ca purcica dovleacul. Acuma știți de ce a tăcut Robin tot timpul? Simplu, nu primești mălai la alegeri așadar nici la vălău nu te bagi ….

Cronologic da, hai să vedem ce mai avurăm p’acilea, prin republika noastră …. Întâi și-ntâi alde Prezidentul făcu invitația la Cotroceni pentru tot natu’ cu cățel cu purcel; adică ce discută câștigătorul lui 45% cu alde koate goale fără un singur procent? Fotbal, desigur, dar atunci de ce nu fu chemat în capu listei oieru pravoslavnic cu crucea pe piept? Probabil de aceea cotroceala nici n-a avut loc. Dar Prezidentul te ține minte, când fu prima propunere doamna cu pricina a trezit unele îndoieli. Hăhăilă în fruntea lor, cică el știe. Cert este că rezultatul a fost: Niet ! așadar vă așteptăm să mai treceți pe la noi. Prilej pentru PSD a trece la sfatul celor mai mari și au ales pe alt PM. Numai că alde Prezidentul n-a uitat faza cu coatele goale, și pass. Numai că avu common sense și-l invită la el pe noul PM și au discutat principial. Așadar pass. Uite că suntem la finele anului, guvern iok, însă apăru șopârla pe surse, cică oamenii se pregătesc pentru o suspendare …. și aici jocul de poker luă o întorsătură: SMS-ul, Succes! Restul este istorie. Pupat piața endependenți. Tv-urile cu mulțimea de gură cască rămaseră la descifrat sms-ul asta până ce dădură ei fuguța prin pensiuni și locuri călduțe plătite cu bani grei. Numai aceia de rând populând Revelionul la comun. După ce s-a anunțat Sms-ul, printre înțelepții Tv-ului se ivi și cravata PNL of Timiș rob al politichiei, cică doamna Andreea să zic și eu …. și se leapădă de Klaus cât ar cânta cocoșul …. semn că vor ei un partid fără Prezident, eventual un partid cu ăla cu kravata bănățeană în frunte. Ce caraghioși …. ce politichie ….

Cerem multe scuze celor ce parcurg tot textul însă trebuia să redăm atmosfera întâi zicem ce pricepe mulțimea. Robin cel cu săgeți ascuțite nici n-are cu cine să-și încerce puterea. Hai să descifrăm: cine câștigă? Poporul mai întâi și-ntâi. Oamenii cu reale nevoi rec lamă necesitatea creșterii salariului minim, al pensiei. Este politică de interes național. Trebuie să nu mai fim ultimii în UE la acest capitol. Adică cum pot țările din jur să înscrie leafa minimă peste a noastră, că sunt săraci lipiți unii?! Ei bine acolo sunt oamenii politici mai pricepuți obligând firmele străine să accepte coșul zilnic. România deși are o creștere economică susținută nu se cunoaște fiindcă tot profitul obținut pleacă înspre vest, românului nu-i mai rămâne decât salariul, atâta cât este el. Dacă tehnocrații nu fură în stare să crească cifrele lasă-i dom’ne pe alții. Vedem noi mai apoi cine fură sau nu fură ….

Aici este meritul PSD care a venit la alegeri cu un program clar, oamenii au speranță. Câștigă deci și PSD-ul …. Câștigă – mă scuzați – și alde Prezidentul. Cică ar fi jucat poker cu sânge rece. Constituțional, prima dată, a zis pass, și este posibil să fi avut argumente. Cert e că psd-ul o luase cam singur așa pe mușchiuleț …. dar a 2-a oară gurile rele spun că juca la kacialma după ce prevăzător discutase cu noul PM. Simțind vulpea pe urmele lui care adulmeca urmele lăsate mergând ei înspre fortificațiile săsești, de data asta puse mâna pe SMS: Succes! Iar noi știm la care număr a trimis. Mișcare măiastră ce să mai piardă vremea cu protokolul, pierdea pomana porcului. Adică, poporul român merită pe noul Prim Ministru. El merită la Cisnădioara cu alde Austricia, înțeles buștean. Așteptăm cu interes pe doamna Pană noul Ministru al Lemnului să izgonim răufăcătorii de prin păduri.

Cam așa arată astăzi România, America anilor ’20 unde țara tuturor posibilităților pășea înspre democrație. În viitorul apropiat, pentru a rămâne în post, așteptăm ca dom Prezident să-și dezvăluie talentul comunicării cu ăi străini încâț țara să intre în Schengen. Altfel pe plan intern PSD sperăm să pună piciorul în prag, aplicarea legii dar și un anume dialog cu capitalul străin aducând resursele necesare creșterii nivelului de trai al românilor. Cu precizarea că nimeni nu va pretinde avion personal ori leafă de multe mii de €uro până ce poporul nu are minim salariul european. Dacă ne uităm la Europa, monarhiile sunt așa de sanchi, simbolice, iar Guvernul are grijă de poporul ce l-a desemnat. Separația puterilor în stat este temelia democrației. Cetățeanului român nu îi trebuie conducători care se lăfăie în privilegii fără a aduce țării un beneficiu evident și constant prin poziția lor.

Bănățeanul se prinde mai greu, e drept, însă nu uitați voi oameni buni de realitate: Banatul este roșu …. Editorialul banatulmeu.ro …. terminăm pe românește, cu umor, cu saltimbanci, cu atmosfera de acasă. Așadar Cațavencii nr 50(281) cităm: “T.B. e vesel că s-a ales. Cu un ochi râde, cu celălalt nu ne dăm seama ce face. Nu ne-am dat seama niciodată. Fără discuție există un Dumnezeu al bețivilor …. care tocmai ca să-i înțeleagă …. se pilește și el. Altfel nu poți să-ți explici că, până în ultima clipă, B. a crezut că ar putea fi premier. Rămîne să ne distrăm cu el în Senat, unde să nu vă mirați dacă, la un moment dat, o să-l ia de moațe pe bătrânul Dănăilă și-o să-l facă găozar. E o chestie de timp și atât. ” Banatul roșu oameni buni. Suntem pe drumul cel bun și între timp reparăm ce este nevoie ….