„Banatul în spectacol! Rezervă-ți loc la Timișoara 2021”, la Târgul de Turism al României

„Banatul în spectacol! Rezervă-ți loc la Timișoara 2021”, la Târgul de Turism al României

- in Locale, Social, Stiri
0

„Banatul în spectacol! Rezervă-ți loc la Timișoara 2021”, acesta este titlul cu care județul Timiș va fi promovat în cadrul Târgului de Turism al României. În cele patru zile ale târgului, alături de organizatori, în stand vor fi invitați ghizi și agenții de turism de incoming, instituții cu activitate în turism din vestul țării și vor avea loc mai multe activități menite să promoveze Timișoara, Timișul și Banatul.

„Vom promova la București Programul cultural 2019 al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, vom prezenta gastronomia bănățeană în cadrul a două evenimente intitulate Bucătăria ca spectacol și îi vom invita pe cei mai curioși în decorul în care meșterii olari din Țara Făgetului redau magia transformării lutului în obiecte pline de viață. În acest sens, alături de noi se vor afla olarul Ioan Briță din Dumbrava, care va derula activități interactive în stand și va oferi copiilor ocazia de a învăța tainele picturii pe lut, dar și gospodine din Margina, care vor recrea rețetele bunicilor, între care Turta cu foaia smicurată și Turta cu șolu. Vizitatorii standului vor avea ocazia să deguste răchia de Pietroasa și Margina alături de alte produse locale din zonă”, a spus Delia Barbu, directorul Așociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Titlul promovării din acest an “Banatul în spectacol! Rezervă-ți loc la Timișoara 2021”, face trimitere la ofertele culturale ale orașului de pe Bega și la Programul cultural al Asociației Timișoara 2021, la experiențele pe care turiștii le pot trăi în regiune, de la cele culturale până la cele gastronomice.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, alături de Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, Aeroportul Internațional Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara și Primăria Comunei Margina, se va afla, în perioada 21-24 februarie, la Romexpo București, într-un stand comun de promovare a turismului în județul Timiș în cadrul Târgulului de Turism al României, ediția de primăvară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *