Bănățenii sunt invitați la Lada cu zestre, în weekend

Bănățenii sunt invitați la Lada cu zestre, în weekend

- in Locale, Social, Stiri
0

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș îi invită pe bănățeni, sâmbătă,  23 martie la Variaș și duminică, 24 martie la Tomești, unde are loc o nouă etapă a Festivalului – concurs ”Lada cu zestre”, începând cu ora: 14:00.

La Variaș vor participa 14 localități: Timișoara, Mașloc, Dumbrăvița, Pișchia, Orțișoara, Becicherecu Mic, Biled, Saravale, Periam, Lenauheim, Satchinez, Pesac, Sânpetru Mare, Variaș.

Veți putea admira ”Huțulii din Banat” de la Mașloc, expoziții de costume populare, Ansamblul de dansuri ”Plavi Delia” din Sânpetru Mare, sorocarii din Satchinez, călușarii din Pesac dar și ”Dansul morarului” al nemților din Pesac. De asemenea, veți putea degusta preparate din carne și produse de patiserie ca și la Variaș.

La Tomești vor participa localitățile: Știuca, Făget ,Margina, Pietroasa, Gavojdia, Criciova, Ohaba Lungă, Traian Vuia, Dumbrava, Fârdea, Tomești. Aici veți putea vedea obicei de botez cu Ansamblul ”Făgețeana”, calușari, coruri, grupuri vocale de fete, rapsozi, soliști instrumentiști, dubași, grai bănățean, meșteri olari din Jupânești, expoziții și colecții de costume populare dar și preparate gastronomice din zona Făgetului cum ar fi: răcituri de post, scoverzi cu dulceață de trandafir, sucituri și plăcinte.