Bănățenii sunt invitați la Festivalul condeierilor plugari la Muzeul Satului Timișoara

Bănățenii sunt invitați la Festivalul condeierilor plugari la Muzeul Satului Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Festivalul condeierilor plugari ediția a XIII-a are loc în perioada 14 – 15 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea verde Timișoara și în localitatea Partoș, județul Timiș.

Această manifestare cu o continuitate de peste un deceniu, gândită și organizată de dr. Maria Mândroane din cadrul muzeului satului și sprijinită financiar de CJ Timiș. Anul acesta se desfășoara în două locații diferite: sâmbătă, 14 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean – cu deschiderea la ora 10.00 și un spectacol etno – folcloric în localitatea Partoș, la ora 16.00 – și duminică, 15 septembrie la Muzeul Satului Bănățean.Aici, începând cu ora 10.00, va avea loc serviciul religios oficiat în biserica din muzeu, iar la ora 16.00 se va desfășura o șezătoare populară.

Invitații speciali și soliștii sunt Lia Lungu, Ion Bosioc, Maria Garas, Mărioara Golgia, rapsodul popular Iosif Pușchiță.De asemenea, etnologul Maria Mândroane se ocupă pe parcursul anului și de atelierele de creație ”Tinere condeie”, în cadrul cărora îi învață pe tineri să scrie versuri în grai bănățean, tineri care duc această tradiție literară mai departe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *