Bănățenii chemați să doneze sânge pentru alții

Bănățenii chemați să doneze sânge pentru alții

- in Fără categorie
Comentariile sunt închise pentru Bănățenii chemați să doneze sânge pentru alții

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine de pe strada Martir Mariu Ciopec nr. 1, face apel către cetăţenii din Timiş să doneze sânge. Asta chiar dacă în vestul țării situația este sub control.

„Îi rog foarte mult pe cetăţeni să vină să doneze sânge pentru că sunt cazuri foarte grave în spitale unde există nevoie multă de sânge şi numai aşa îi putem salva: donând sânge, mai ales acum, în perioada concediilor. Noi asigurăm nevoia de sânge pentru toate cazurile din toate spitalele din Timiş, dar şi din extra judeţ. Ministrul Sănătăţii a făcut foarte bine că a apelat la populaţie. Având în vedere patologia existentă, numărul mare de pacienţi şi de spitale, cu cât e mai mult sânge, cu atât e mai bine. De aceea oamenii e bine să vină să doneze”, a declarat Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii Timişoara.

Având în vedere sesizările primite în ultimele zile privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii face un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară. “În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile “, a declarat Nicolae Băniciociu, ministrul Sănătăţii.

La centrul din Timişoara, deocamdată nu există o criză a sângelui. Zilnic vin până la 80 de persoane care donează elixirul vieţii pentru a-i salva pe semenii noştri aflaţi pe patul de spital.