Bănățeni, pregătiți-vă hainele groase. Se anunță vreme rece în următoarele două săptămâni

Bănățeni, pregătiți-vă hainele groase. Se anunță vreme rece în următoarele două săptămâni

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Este timpul să ne scoatem hainele groase și ghetele din dulap. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică luni, 2 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că doar până marți, 3 noiembrie, vom mai avea parte de vreme călduroasă.

“Regimul termic va marca o creștere la începutul intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește de la 15 grade pe 2 noiembrie, până la 18 grade pe 3 noiembrie, vremea devenind caldă pentru această perioadă. Ulterior, un nou proces de răcire va determina o scădere a valorilor termice diurne, care – între 6 și 10 noiembrie – vor fi de 12…13 grade, pentru ca spre sfârșitul intervalului de prognoză să ajungă la 9…10 grade, valori apropiate de mediile multianuale ale mijlocului lunii noiembrie. Valorile termice nocturne vor crește și ele la începutul primei săptămâni, de la 5 grade în prima noapte, spre 9…10 grade în intervalul 3 – 5 noiembrie, apoi vor scădea spre 4…5 grade între 8 și 12 noiembrie și chiar spre 2 grade la finalul celor două săptămâni“, a transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, ploi pe arii restrânse și slabe cantitativ se vor semnala îndeosebi pe 4 și 5 noiembrie și, din nou, după data de 10 noiembrie, în Banat.

În vestul țării s-a așternut deja și primul strat de zăpadă. Conform ANM, în acest moment, în Munții Țarcu, din județul Caraș-Severin, zăpada măsoară un centimetru.

Și la Timișoara ne așteaptă nopți friguroase, în următoarele două săptămâni, maximele fiind de cel mult trei grade Celsius.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *