Bănățence înșelate cu aproape o mie de euro prin metoda “ghicitul”, după ce au acceptat să le descânte două “vrăjitoare”

Bănățence înșelate cu aproape o mie de euro prin metoda “ghicitul”, după ce au acceptat să le descânte două “vrăjitoare”

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
vrajitoare

Ghinion cu carul pentru două femei din Banat. În urmă cu două zile, acestea au rămas fără bijuterii și o sumă importantă de bani, după ce au acceptat să le descânte două “vrăjitoare”.

Inspectoratul de Poliție Caraș-Severin anunță că cele două femei, din Bocșa, respectiv Caransebeș, au fost înșelate prin metoda “ghicitul”. Prima dintre victime, de 40 de ani, a fost abordată într-un parc din Caransebeș. O “vrăjitoare” i-a cerut bijuteriile pe care le purta – cerceii, un lănțișor și două inele, sub pretextul că îi va descânta. Femeia a acceptat ca bijuteriile să fie puse într-o batistă pe care o va desface peste trei zile și și-a dat seama că a fost înșelată abia după ce țiganca a plecat. Aceasta a desfăcut batista și a constatat că în locul bijuteriilor se află mai multe hârtii și monede fără valoare.

Tot marți, o altă femeie de 26 de ani, din Bocșa, județul Caraș-Severin, a fost abordată de două persoane necunoscute pe strada Republicii, o femeie și un bărbat, care i-au propus să îi descânte. Femeia a urmat indicațiile acestora, acceptând să pună suma de 1.500 de lei și 50 de euro într-un ziar. Profitând de neatenția ei, cei doi i-au pus în poșetă un alt ziar în care era o cârpă. Femeia a realizat că a fost înșelată ulterior, când necunoscuții au plecat.

Disperate, cele două femei înșelate au făcut plângere la poliție, iar oamenii legii au instituit filtre la Berzovia și Măureni. După aproximativ o oră, polițiștii au depistat o mașină pe raza localității Măureni în care se aflau presupușii autori ai înșelăciunilor, un bărbat și două femei. Aceștia au fost conduși la sediul Poliției din Bocșa unde și-au recunoscut faptele, pe numele lor fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 3.300 de lei și 50 de euro a fost recuperat în totalitate și predat persoanelor vătămate.

“Polițiștii vă recomandă să nu intrați în discuții cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează și să nu vă lăsați încântați de ideea ghicitului viitorului. De asemenea, nu încredințați sume de bani sau bijuterii persoanelor care pretind ,,a vă descânta” pentru a afla ce se va petrece în viitor”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *