Balul Bobocilor 2014, la Universitatea de Vest Timişoara, în Heaven the Club

Balul Bobocilor 2014, la Universitatea de Vest Timişoara, în Heaven the Club

- in Educatie, Locale
0

Miercuri, 22 octombrie, la  Heaven the Club, Organizația Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) organizează Balul Bobocilor 2014 destinat tuturor studenţilor UVT, indiferent de facultate sau program de studii, dar care e dedicat în special studenţilor din anul I.

Tema balului este „Basmul românesc” și are ca scop evidențierea unor valori ce, din păcate, lipsesc din prim planul societăţii actuale, precum tradiția, folclorul autohton şi creația populară a românilor. Cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timişoara vor fi reprezentate de 11 voinici din cele mai cunoscute povești, însoțiți bineînţeles de cele mai frumoase 11 domnițe. „Dorim să aducem în prim plan frumusețea folclorului autohton, a graiului specific poveștilor și nu în ultimul rând a portului tradițional. Sperăm ca acest bal sa fie un eveniment inedit, menit să instige studențimea către cea dintâi fațetă a culturii naționale”, susţin organizatorii.

La eveniment vor participa aproximativ 1600 de tineri (studenţi de la toate universităţile timișorene, precum și elevi), iar prin promovare vor afla de eveniment peste 30.000 de locuitori ai municipiului Timișoara.