Balbaieli ale autoritatilor. Locatari evacuati, lasati sa se intoarca in apartamente, iar apoi evacuati a doua oara

Balbaieli ale autoritatilor. Locatari evacuati, lasati sa se intoarca in apartamente, iar apoi evacuati a doua oara

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Continuă bâlbele autorităților locale în ceea ce privește intervenția după ce trei persoane au murit ca urmare a unei deratizări într-un bloc aflat pe str. Miorița, nr. 8. După ce s-a descoperit că DSP și DSV nu au efectuat niciodată un control la firma de deratizare vinovată de moartea celor trei persoane, astăzi, au ieșit la iveală noi detalii scandaloase.

Astfel, după incidentul din blocul morții, toți locatarii au fost evacuați. Între timp, s-a descoperit că firma a deratizat și un apartament aflat pe str. Mioriței, nr. 4, dar și un altul dintr-un bloc de pe str. Vaida Voievod, nr. 1. Astfel, s-a decis evacuarea locatarilor din apartamentul deratizat de pe str. Miorița, nr. 4, dar și a tuturor celor din blocul de pe str. Vaida Voievod, nr. 1.

Marți seara, locatarilor din cele două blocuri li s-a permis să revină în apartamente, dar, aseară, în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș, s-a decis din nou evacuarea locatarilor.

Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depășite de substanțe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii si reprezentantii din cadrul comitetului au hotărât ca totuși, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv ci să rămână în afara imobilului si să fie cazați la unitățile identificate de autoritățile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speță DSP, își vor da avizul pentru accesul definitiv în locuințe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de urgență, siguranța localurilor fiind prioritară“, au informat reprezentanții ISU Timiș.

Scandalos este faptul că pe str. Miorița, nr. 8, în blocul în care au murit trei oameni ca urmare a efectuării deratizării, reprezentanții ISU Timiș arată că locatarii evacuați se vor întoarce în apartamente doar după ce proprietarul imobilului, același care a apelat și la firma care a pus substanțele letale, va contracta o societate specializată pentru decontaminare și igienizare.

Joi dimineața, în spitalele din Timișoara mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 de copii, care au o stare de sănătate bună.

În cursul zilei de astăzi, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale va veni în sprijinul forțelor angrenate în gestionarea acestei situații și va efectua verificări suplimentare în locurile unde au fost identificate depășiri ale valorilor normale din aer.