Balaurul din Transilvania, Flaviu Cernescu, a avut Timişoara “la picioare”. Ce demonstraţie extremă a făcut la peste 15 metri înălţime GALERIE FOTO

Balaurul din Transilvania, Flaviu Cernescu, a avut Timişoara “la picioare”. Ce demonstraţie extremă a făcut la peste 15 metri înălţime GALERIE FOTO

- in Actualitate, Fără categorie
0

Transylvania Dragon, Flaviu Cernescu, a avut Timişoara la picioare. Şi la propriu, şi la figurat. Cel mai cunoscut slackliner din România, bănăţeanul care a uimit o ţară întreagă prin curajul său nebun, a reuşit ieri seară să îi ţină pe timişoreni cu sufletul la gură. Flaviu Cernescu a mers pe o coardă de doar doi centimetri lăţime, situată la peste 15 metri înălţime, între Hotel Timişoara şi clădirea Operei, pe strada pietonală Mărăşeşti. Totul face parte dintr-un inedit proiect al regizorului Sabin Dorohoi, care filmează un film documentar ce îl are protagonist pe celebrul practicant de sporturi extreme.

Timişoara a fost punctul de pornire al proiectului, iar reacţia timişorenilor a fost pe măsură. Aplauze, adrenalină, emoţie şi ovaţionări, de toate a avut parte Flaviu Cernescu din partea sutelor de oameni adunaţi în centrul oraşului să vadă demonstraţia de forţă şi curaj. Ceea ce pentru sportiv pare o simplă joacă decopii, pentru spectatori a fost motiv de îngrijorare. “Maică, de ce nu or fi pus o saltea jos? Dacă pică săraculbăiat şi moare aici? Uitaţi, mi s-a făcut pielea de găină, nu am mai văzut în viaţa mea aşa ceva!”, exclama o timişoreancă de vârsta a treia, fascinată de aventura la înălţime.

De la computer, pe coardă şi monociclu

Pasiunea pentru sporturile extreme a venit pentru Flaviu Cernescu odată cu dorinţa de libertate. Cândva unIT-ist “serios”, cu preocupări normale, bănăţeanul şi-a dat seama că destinul său nu este legată de unmonitor şi de o tastatură, ci de o dorinţă care exista atânc înrădăcinată în sufletul şi în mintea lui: libertatea.Când a descoperit că libertatea este dependentă de curaj şi o minte deschisă, tânărul şi-a depăşit limitele şi, cu fiecare pas făcut, a reuşit să ajungă tot mai departe. “Adevărul este că atunci când eram mic, mi-era fricăde înălţime. După o vârstă, am început să experimentez. Bicicletă, monociclu… Căutând pe forumurile de specialitate, am descoperit un sport extrem foarte puţin cunoscut în România: slackline, iar de aici a începutul totul. Am experimentat, mai întâi la înălţimi mai mici, mi-am consolidat echilibrul, după care lucrurile au început să degenereze, sau să evolueze, depinde din ce punct de vedere priveşti”, a explicat Flaviu.
După ce a trecut deasupra şoselei suspendate din Transfăgărăşan şi peste un hău adânc de peste 100 de metri, sportivul a ajuns în atenţia întregii lumii, apărând şi în ziare prestigioase din Marea Britanie. La scurt timp a venit şi propunerea din partea regizorului Sabin Dorohoi, care i-a propus să devină protagonist în prima producţiede acest gen din România. Un film documentar inspiraţional şi motivaţional, în care Flaviu îşi va depăşi din nou limitele, pentru a-şi pune în valoare atât abilităţile extreme, cât şi locuri frumoase şi spectaculoase din întreaga Transilvanie. De aici şi numele de Transylvania Dragon sau Balaurul din Transilvania: curaj, pasiune, în locaţii inedite, precum skylineul Timişoarei, cascada Bigăr, turnurile gemene de la UCM Reşiţa, Muntele Retezat ş.a.
“Ne dorim ca acest film să fie unul inspiraţional. Flaviu Cernescu are această capacitate, de a inspira oamenii să îşi urmeze visurile. Vom filma în locaţii importante din Banat şi Transilvania, alături de personalităţi importante din zonă şi ne dorim ca acest proiect să devină viral”, a explicat regizorul Sabin Dorohoi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *