Bacalaureat 2020: totul a mers ca pe roate la proba scrisă la Limba maternă

Bacalaureat 2020: totul a mers ca pe roate la proba scrisă la Limba maternă

- in Educatie, Locale, Stiri
0
evaluare nationala

În cadrul actualei sesiuni a examenului național de Bacalaureat, proba scrisă de Limba maternă a fost susținut în această dimineață de 160 de absolvenți ai claselor a XII-a, dintr-un total de 162 de candidați înscriși în județul Timiș. La limba germană s-au prezentat 81 de elevi, la maghiară – 52, la ucraineană – 16 și la sârbă – 13.

La fel ca la proba de Limba română, susținută luni, 22 iunie, au fost zero cazuri de elevi cu temperatura peste 37.3 grade Celsius și tot zero cazuri de elevi aflați în spital sau carantină. Nici unul din elevii înscriși pentru proba de Limba maternă nu se află în izolare, spre deosebire de proba scrisă la Limba română, la care s-a consemnat un elev afla în izolare, acesta urmând să ia parte la sesiunea specială, din luna iulie, a examenului național de Bacalaureat.

De asemenea, niciun elev nu a fost eliminat de la proba scrisă la Limba maternă, în timp ce patru elevi au fost eliminați din proba scrisă la Limba română, întrucât „au avut asupra lor echipamente informatice (telefon, căști)”. Potrivit prof. Marin Popescu, inspector general școlar al județului Timiș, care ne-a oferit aceste date, cei patru elevi eliminați provin de la: Liceul Tehnologic „Ion C. Brătianu” Timișoara (unu) și Liceul Teoretic Peciu Nou (unu), respectiv de la Liceul Tehnologic „A. Vlaicu” Lugoj (doi).

Reamintim că un număr de 4.258 de candidați din județul Timiș s-au prezentat luni dimineață la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat din vara în curs, iar 115 au absentat. Din totalul de 4.373 de candidați înscriși, 1.022 au provenit din clasele cu profil uman, iar 3.351, din clasele cu profil real. Acestora li se adaugă 611 candidați din promoțiile anterioare care au recunoscute unele probe.

Din totalul de 4.258 de absolvenți ai claselor a XII-a care s-au prezentat la proba scrisă de Limba română, 995 provin din clasele umane, iar 3.263, din clasele reale.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, va continua miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului.

Mai reamintim că în acest an, pentru prima dată în istoria postdecembristă a examenului de Bacalaureat afișarea rezultatelor se va face respectând anonimatul candidaților.

L.P.M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *