Bacalaureat 2020: toți candidații timișeni înscriși s-au prezentat la probele sesiunii speciale

Bacalaureat 2020: toți candidații timișeni înscriși s-au prezentat la probele sesiunii speciale

- in Educatie, Locale, Stiri
0
evaluare nationala

Ultima probă scrisă din cadrul etapei speciale a examenului național de bacalaureat din vara în curs s-a desfășurat în această dimineață.

Din cei cinci candidați (unul de la Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, doi de la Liceul Teoretic „Al. Mocioni” Ciacova, unul de la Colegiul Tehnic „Henri Coanda” Timișoara și unul de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Lugoj) înscriși pentru sesiunea specială, s-au prezentat: la Limba și literatură română (luni) – doi candidați; la proba obligatorie a profilului (marți) – un candidat; la proba la alegere (astăzi) – patru candidați.

Toți candidații timișeni înscriși s-au prezentat la probele la care erau programați; nu au existat nici probleme medicale, nici încercări de fraudare a examenului. În județul Timiș nu este necesară susținerea mâine, 9 iulie, probei scrise la limba maternă.

Prof. Marin Popescu, inspectorul școlar general timișean, ne-a mai precizat că, potrivit prevederilor legale în vigoare, în centrul de examen organizat la Liceul de Informatică „Grigorie Moisil” din Timișoara au fost asigurate măsuri de prevenire și protecție împotriva infectării cu SARS-Cov 2.

Subiectele și baremurile de corectare pentru probele din cadrul sesiunii speciale de bacalaureat au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 10 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele și prenumele candidaților fiind anonime, la fel ca la sesiunea normală a bacalaureatului.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi (10 iulie), între orele 14:00 și 19:00. Acestea pot fi depuse/ transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 12 iulie, tot cu păstrarea anonimatului contestatarilor.

Patricia Manole