Bacalaureat 2020: sesiunea specială a debutat luni

Bacalaureat 2020: sesiunea specială a debutat luni

- in Educatie, Locale, Stiri
0
evaluare nationala

Cinci elevi timișeni sunt înscriși la etapa specială a examenului național de Bacalaureat 2020, pe care o vor susține la centrul de examen organizat la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Timișoara. Conform precizărilor făcute de prof. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar al Județului Timiș, doi din cei cinci candidați sunt din Timișoara (de la Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva” și de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”), doi din Ciacova și unul din Lugoj.

Ei vor susține probele scrise, astfel: 6 iulie, Limba şi literatura română – doi candidați; 7 iulie, proba obligatorie a profilului – un candidat; 8 iulie, proba la alegere a profilului şi a specializării – patru candidați. În județul Timiș nu există niciun candidat care să trebuiască să susțină proba scrisă la Limba şi literatura maternă, din data de 9 iulie.

Potrivit explicațiilor primite de la inspectorul școlar general timișean, prof. Marin Popescu, doi din cei cinci candidați s-au aflat în izolare pe parcursul sesiunii normale, alți doi au prezentat temperatură la intrarea în centrul de examen și unul a avut probleme medicale. Acesta ne-a mai declarat că și în această etapă specială, condițiile de organizare și desfășurare a probelor „sunt identice” cu cele pentru sesiunea normală (măsurarea temperaturii la intrarea în centrul de examen, prezența în săli până la ora 8,30, începerea examenului la ora 9,00, timp de lucru efectiv de două ore de la înmânarea subiectelor fiecărui participant, monitorizarea audio-video, interdicția de a avea telefoane, căști în sala de examen etc.).

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat din această vară mai programează: afişarea rezultatelor – 10 iulie (ora 12,00); depunerea contestaţiilor – 10 iulie (între orele 14,00 și 19,00); afişarea rezultatelor finale – 12 iulie (după ora 12,00). Numele și prenumele candidatului vor fi anonime, așa cum s-a întâmplat și anterior, în etapa normală a examenului național de Bacalaureat.

Patricia Manole