Bacalaureat 2020: o duzină de 10, în județul Timiș

Bacalaureat 2020: o duzină de 10, în județul Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

În sesiunea din această vară a examenului național de Bacalaureat, în Timiș au promovat 2.866 de elevi din totalul de 4.697 de candidați prezenți, 287 candidați fiind absenți de la examene. Din totalul promovaților, 2.563 fac parte din promoția curentă, iar 303 provin din

promoțiile anterioare.

Potrivit inspectorului general școlar timișean, prof. Marin Popescu, „nouă candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”.

Comunicatul de presă semnat de prof. Marin Popescu mai precizează că: 12 candidați au obținut media 10; 80 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; un candidat a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 127 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului; 201 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Rata de promovare, calculată înainte de depunerea contestațiilor, în rândul absolvenților studiilor liceale din județul Timiș care au susținut nu de mult probele examenului de Bacalaureat este de 61,02%. Candidații din sesiunea curentă au promovat în proporție de 69,70%, cei din sesiunile anterioare, într-un procent de 29,71%. „Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 2,65%”, a arătat șeful Inspectoratului Școlar al Județului Timiș.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, a mai explicat prof. Marin Popescu.

Rezultatele înainte de contestații au fost afișate astăzi, 30 iunie, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web: bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

Patricia Manole