BAC 2019 Peste 4.000 de elevi din Timis sustin proba scrisa la Limba Romana

BAC 2019 Peste 4.000 de elevi din Timis sustin proba scrisa la Limba Romana

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
bacalaureat

În această dimineață, Ministerul Educației Naționale a dat startul probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, la examen sunt așteptați 4.148 de candidați.

Elevii care se prezintă la proba scrisă la Limba Română au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Toate centrele de examen din județul Timiș sunt dotate cu camere de supraveghere video și audio.

Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să obțină cel puțin media 5 la fiecare probă, iar media generală la probele scrise trebuie să fie mai mare de 6.