Avocatul Alin Socol: „De ce legiutorul român a rămas tot în tenebrele comunismului?”

Avocatul Alin Socol: „De ce legiutorul român a rămas tot în tenebrele comunismului?”

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Au trecut peste 25 de ani de la Revoluţia din 1989, însă, din păcate, legiutorul român a rămas tot în tenebrele comunismului când vorbim despre emiterea de legi predictibile.

Avocatul Alin Socol, din Timişoara, susţine că, în Codul Fiscal, este un capitol despre amortizarea mijloacelor fixe, unde statul îţi plafonează deductibilitatea unei maşini cumpărate pe firma la 1.500lei/luna, deci pentru a putea să te deduci fiscal integral trebuie să-ţi cumperi maşină cu un cost maxim de 108.000 lei, cu amortizare fiscală pentru o perioda de şase ani.

„Or, din punctul meu de vedere, având în vedere că valoarea fiscală a unui activ este dată de costul sau de achiziţie, în cazul unui autoturism cu amortizare fiscală limitată la 1500lei/luna, mi s-ar părea normal că după epuizarea amortizării contabile, să continue amortizarea fiscală în limita a 1500/luna până la epuizarea valorii sale. În aceste, condiţii este foarte iteresant cum la primarii, sau alte intituţii de stat, unii aleşi au Mercedes ultimul tip, sau la stat se aplică alt cod fiscal ? Spun acest lucru deoarece s-a explicat că acest plafon a fost stabilit, din cauză că instituţiile publice au dreptul să achiziţioneze maşini până la suma amintită supra, deci pentru a nu există discriminarea. Mai rămâne ca statul să ne fixeze acelaşi salariu la toţi fie că suntem privaţi sau bugetari, idealul comunist fiind atins”, este de părere avocatul timişorean Alin Socol.

Gh. M.