Avion special trimis de la Timișoara la București pentru a aduce Lumina Sfântă în seara de Înviere

Avion special trimis de la Timișoara la București pentru a aduce Lumina Sfântă în seara de Înviere

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
lumina pacii

La fel ca-n anii precedenți, Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge în vestul țării cu un avion special.

Reprezentanții Mitropoliei Banatului anunță că sâmbătă, în jurul orei 21.30, avionul cu Lumina Sfântă de la București aterizează pe Aeroportul Internațional Timișoara.

Din capitala Banatului, Lumina Sfântă va ajunge în toate parohiile din vestul țării și chiar și-n Serbia, la Vârșeț, pentru prima dată. Mii de timișoreni sunt așteptați la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

“Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie. Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române au fost invitate să trimită delegaţi la Aeroportul internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial) în seara zilei de 15 aprilie 2017, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paști la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 și 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu frige.

Lumina este adusă credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *