Avertizare meteo: caniculă și vijelii puternice în vestul țării

Avertizare meteo: caniculă și vijelii puternice în vestul țării

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Vom avea parte de o vreme nebună în aceste zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo, valabile inclusiv pentru zona de vest a țării. Astfel, pentru ziua de astăzi a fost emis un cod portocaliu de caniculă.

Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade”, a informat ANM.

De asemenea, de astăzi, de la ora 14.00, și până mâine dimineață, la ora 06.00, intră în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp”, a transmis ANM.

Totodată, astăzi a intrat în România și praful saharian adus din Africa de curenții de aer din atmosferă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *