Avem nevoie de Tatăl Nostru … (II)

Avem nevoie de Tatăl Nostru … (II)

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
0

de Robin H

(Editorial, adică ce zice opinia publică de cutare chestiune de interes public …  Mare lucru să fii capabil să cuprinzi așteptările cititorului, să le împaci cu propria viziune. Întâi să vorbim despre Cetățean ……. Vorbim de Tatăl Nostru care între timp a fost izgonit de la postul public de radio, nimeni nu a întrebat cetățeanul, a contat doar zeflemeaua unora ce azi susținpoponeii, mâine se zborșesc la orice e tradiție la popor. Oamenii plătesc taxa radio și nimeni nu-i întreabă una alta: în Septembrie 2014 Tatăl Nostru Aus/Kaput! Se pare că un grup minoritar a izgonit o tradiție majoritară. Numai că, și începe offff-ul, chestiunea se învârte în jurul noțiunii de interes public. Păi ce o fi acela?Ne pune stăpânirea să plătim taxa la radio/tv, la asta suntem buni, dar binele public/interesul public, este de multe ori fentat).

Citatul de mai sus era cuprins în editorialul din Martie 2015, publicat de Banatul.meu, și deplângea în esență  tocmai dispariția rugăciunii Tatăl Nostru cu care își începea radioul național transmisia. Adică rugăciunea cu care își începeau românii ziua, și intonată de niște studenți de pe la teologie, a încetat să se audă fiindcă nește ong, nește dornici de prea multă libertate priveau treaba pi‘din‘dos, inclusiv. Astfel că protestul lor a ajuns prea departe iar radioul național a amuțit. Adică Fără Tatăl Nostru.

Astăzi avem ce discuta. În primul rând constatăm cu satisfacție că românul e nu numai răbdător dar este și înțelept. Iar dacă românul mai este pe meleagurile acestea asta se datorează în primul rând rânduielilor pe care le respectă din moși și strămoși. Să deschidem așadar Radioul cu încredere. În   fiecare zi, cam pe la orele 4 sau 5 un glas de redactor național se roagă pentru el și pentru noi toți!

Dar cin’ să fie ăștia adică zmeii zmeilor, ONG-iștii? Căci despre ei ar merita să vorbim și asta facem.

A fost odată ca niciodată, revoluția a venit cu toate libertățile în cioc de nu știai un’să te uiți, nici ce faci. Iar printre toți aceia care nu alergau musai la partide se disting cei cu sorosbusuioclatâmplă. La început au făcut valuri cele trei grații, monika/renat/alinuța, deși ong-urile au cuprins o paletă largă, inițiativele acestora aducând un plus de valoare libertății și mai ales ele flancând câinele de pază al democrației, presa.  Recent aveam protestul unor ong-uri la îndemnul individului ce-i îndemna  pe senatori să nu lase DNA-ul să mai ancheteze. Așadar, dacă toți dorm, pe la ong-uri să fie lumină ….

Mulțumim Raluca Prună! Într’adevăr această adiere dinspre ong-uri a încercat mereu să facă ceva pentru omul de pe stradă, a vrut să-i ridice mingea la fileu, dar degeaba. Pentru că unii o iau razna imaginând România cu lapte și miere, pe românul cu mii de €uro pe lună, uitând că mai întâi ar fi grozav dacă pensia s-ar dubla, la fel salariul minim pe economie. Așadar noi trebuie să ne dorim o politică a dublării venitului minimdar pentru asta trebuie să punem piciorul în prag interzicând pe viitor tot ce înseamnă furăciune, reducând flagelul, apoi fondurile UE trebuie atrase în întregime, proiectele trebuie promovate vizând interesul public. Achizițiile publice devin transparente prin o aplicare a normelor UE, e tot mai greu de furat. Tocmai în acest sens glăsuia și ministrul Prună.

Trebuie să realizăm că opinia publică de la noi nicidecum nu este în stare de ceva bun. Acuma vin alegerile și mai răbdăm dar pe viitor poate că ne trezim. Așadar ce a făcut Ministrul Prună? Păi a aruncat o piatră în baltă de nici zece înțelepți n-au mai găsit-o. Bate șaua să priceapă iapa, opinia publică, bre. Adică pensia la magistrați de 1 miliard lei vechi. Asta așa să ne trezească știrea după somnul nostru de toate zilele. Căci avem nevoie nu numai de Tatăl Nostru, ne trebuie și Adevăr.

Așadar reluăm povestea: apare știrea cu miliardul pensie magistrați și l-am prins pe ministru cu pruna’n’gură adică noi acilea la Banatul.meu, restul somn’ușor  frate-miu, abia la o săptămână apare un articol în ziare.com, Ioana Dogioiu dezmeticește mulțimea, pentru ca mai apoi după o lună de zile să se scoale tot natul, când Anca Andrei publică știrea (Bugetul.ro) cu aproape 8.000 €uroi pe lună pensie (34.000 lei) ar fi GB un fost gardian șef, procuror, etc. După el ar fi unul cu 25.000 lei în București. Bravii noștri parlamentari, probabil treziți brusc din ațipire, au pus de-o moțiune, cică Prună nu ar fi bună de ministru, cică minte. Așa merg lucrurile, țara banana (sic!)

Fraților oare nu ne-a trezit Ministrul ONG Prună din somn? Oare n-ar trebui să vrem noi dublul salariului minim, pensie dublă, oare n-ar fi bine să părăsim locul din coada UE? Ce au polonezii față de noi în plus? Vodcă? Dar ungurii? Păi România este mult mai bogată decât țărișoarele în care sunt oamenii mai bine plătiți. Oare de ce nu lăsăm DNA-ul să ancheteze, banii UE să intre? Când ne vom trezi de-a binelea, înțelegem cănoi ne mințim. Cioloș zicea recent despre Prună: “E o persoană onestă și directă, probabil câteodată prea directă!” iar noi Felicitări ONG Prună!

Tatăl Nostru  rămâne să-l ascultăm și să-l rostim tot timpul. Adevărul însă ar trebui și cultivat.