Avanseaza lucrarile pe santierul Centurii Sud a Timisoarei Foto

Avanseaza lucrarile pe santierul Centurii Sud a Timisoarei Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că lucrările pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei au avansat.

Astfel, echipele Tirrena Scavi, antreprenorul variantei de ocolire Timișoara Sud, au pregătit, săptămâna aceasta, platformele pentru forajele la piloții podului de la intersecția DN 59 Timișoara – Moravița cu centura, iar vineri, 24 iulie, au început și forajele. La această poziție kilometrică se va amenaja un nod rutier cu pasaj și un sens giratoriu la nivel pentru DN 59.

Ce s-a mai lucrat pe restul șantierului? Cercetările arheologice sunt în derulare la situl 7, în zona Utvin continuă demolările, forajele la podețe, umpluturile cu pământ, stabilizările de teren, devierile de canale ANIF. S-a mai lucrat la piloții pasajului peste drumul existent spre Mănăstirea Șag și Poligon, în zona Chișoda, la elevațiile unui podeț și la nivelări în cotă, în zona Moșnița Nouă“, a transmis DRDP Timișoara.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.