Avansează lucrările la blocul cu locuințe pentru medici din Timișoara

Avansează lucrările la blocul cu locuințe pentru medici din Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0

Agenția Națională pentru Locuințe a făcut publice mai multe fotografii în care poate fi observat faptul că lucrările la blocul din Timișoara format din 30 de apartamente, destinate medicilor, avansează. Imobilul se construiește pe str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 1, în zona Lipovei.

Potrivit ANL, valoarea investiției se ridică la aproape patru milioane de lei, iar aceasta se derulează prin programul guvernamental de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Programul vine și în sprijinul medicilor rezidenți și al tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței. Locuinţele (apartamente) sunt construite pe terenul pus la dispoziţia agenției de către Primăria Municipiului Timişoara, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. După finalizarea lucrărilor, acestea sunt predate autorităților publice locale, în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces“, a detaliat ANL.

La nivelul județului Timis, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 749 de unități locative.