Avans de 45 milioane de lei de la Primaria Timisoara catre E.on pentru gazul furnizat Colterm-ului

Avans de 45 milioane de lei de la Primaria Timisoara catre E.on pentru gazul furnizat Colterm-ului

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara este nevoită să plătească în avans aproape 45 de milioane de lei companiei E.on, care furnizează gazul către Colterm. Banii reprezintă plata facturilor pentru primele patru luni ale acestui an, se arată într-un proiect de hotărâre votat, astăzi, în ședința Consiliului Local Timișoara.

Proiectul votat de aleșii locali s-a referit la aprobarea unei “Convenții de justificare a avansurilor încheiată între Municipiul Timişoara, Compania Locala de Termoficare Colterm S.A. Timişoara şi E.ON Energie România S.A“.

Se va repartiza în avans suma estimată de 44.881.651 lei de la bugetul local al Municipiului Timişoara pentru anul 2020, pentru asigurarea, în condiţiile legii, a continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică a populaţiei Municipiului Timişoara. Precizăm că achitarea în avans conduce la obţinerea, de către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A., în calitatea sa de furnizor de energie termică, unor preţuri avantajoase ale gazelor naturale achiziţionate. (…) Compania Locală de Termoficare Colterm SA face precizarea că la data de 31.12.2019 nu a depăşit limita de 90 milioane de euro aferentă perioadei 2014-2019  a Schemei de ajutor de stat, acordat de la bugetul local al Municipiului Timişoara, în vederea acoperirii costurilor aferente serviciului de interes economic general de producere, transport, distribuţie a energiei termice prin sistem centralizat către populaţie“, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.