Autostrada anuntata de Catalin Drula trece razant de casele din Mosnita Noua

Autostrada anuntata de Catalin Drula trece razant de casele din Mosnita Noua

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

După ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că s-a ales varianta finală de traseu pentru autostrada A9 Timișoara – Moravița, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa spune că ruta are mai multe probleme.

Traseul autostrăzii Timișoara – Moravița este făcut după hărți de acum 15 ani, care ar trece aproape de o zonă de locuințe din Moșnița Nouă. Mai mult, Proteasa spune că traseul propus de Drulă pune în pericol un proiect pe fonduri europene privind construirea unei conducte de apă și canal.

“Traseul autostrăzii Timișoara – Belgrad anunțat astăzi contravine punctului de vedere exprimat de către Consiliul Județean Timiș și ignoră consultarea unitătilor administrative teritoriale afectate de viitoarele lucrări. Principalul motiv pentru care acest traseu nu este dorit în teritoriu vizează parcurgerea unor zone cu locuințe construite și locuite cu infrastructură nouă de rețele tehnico-edilitare, varianta propusă aflându-se la doar 100 metri de intravilanul vechi al localității Moșnița Nouă. De asemenea, traseul propus de minister pune în pericol finanțarea europeană prin programul operațional POIM privind construirea a peste 14 km de rețea de apă și a peste 9 km de rețea de canalizare. În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș voi relua punctul de vedere instituțional deja exprimat, în favoarea cetățenilor, și mă voi adresa Ministerului Transporturilor pentru clarificări. Proiectul în sine este unul bun și se bucură de susținerea Consiliului Județean și a primăriilor vizate însă traseul trebuie adaptat realității de pe teren, altfel acesta se va bloca. E important să pornim cu un start corect (nu după hărți neactualizate de 15 ani de zile) și să fie luate în considerare punctele de vedere ale comunităților locale“, a scris pe pagina sa de Facebook, Alexandru Proteasa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *