Autospeciale vechi de 25 de ani la ISU Timis. Trei vor fi schimbate cu unele moderne

Autospeciale vechi de 25 de ani la ISU Timis. Trei vor fi schimbate cu unele moderne

Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență din Timiș și Arad vor primi, anul viitor, o serie de echipamente și autospeciale foarte utile, în valoare de peste două milioane de euro, cu scopul de a interveni mai repede și mai eficient în zona transfrontalieră, pentru salvarea a cât mai multe vieți omenești.

Acest lucru va fi posibil după ce Consiliile Județene din cele două județe, precum și Asociația DKMT și Asociația Pompierilor Voluntari din Mórahalom, Ungaria, vor implementa un proiect transfrontalier pe perioada a doi ani. Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 26 iunie.

Proiectul vizează îmbunătățirea cooperării, interoperativității și capacității instituționale de prevenție și acoperire a riscurilor în zona transfrontalieră, în situațiile de urgență, prin abordarea riscurilor specifice, asigurarea răspunsului optim în caz de dezastre și dezvoltarea unor sisteme comune de management ale catastrofelor“, sunt rezultatele urmărite în cadrul proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 2,68 de milioane de euro, din care ISU Timiș primește un milion de euro cu scopul achiziționării a trei autospeciale complexe de intervenție, precum și echipamente de birotică.

ISU Timiș este beneficiar direct al acestui proiect, care va fi o gură de oxigen pentru noi. ISU Timiș are acum în dotare 40% din autospeciale mai vechi de 25 de ani. În cadrul proiectului vor fi achiziționate trei autospeciale complexe, care vor asigura intervenții de stingere a incendiilor, descarcerare și acordare prim ajutor, vor avea echipamente de descarcerare de ultimă generație. Una dintre autospeciale va avea un sistem revoluționar de stingere prin hidroperforare. Aceste autospeciale sunt pentru locuitorii județului Timiș”, a declarat Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș.