Autoritățile din Timiș au solicitat Guvernului redeschiderea piețelor de vechituri din județ

Autoritățile din Timiș au solicitat Guvernului redeschiderea piețelor de vechituri din județ

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Piața Flavia, una dintre cele mai cunoscute piețe de vechituri din Timișoara, este în continuare închisă, spre nemulțumirea multor cetățeni. Asta pentru că în starea de alertă activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor, în categoria cărora se înscriu și piețele de vechituri, este suspendată.

Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș, a anunțat că, astăzi, împreună cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și cu Dominic Fritz, primarul Timișoarei, printr-o adresă comună, au solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență redeschiderea acestor piețe de vechituri.

Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise. Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând. Astfel de piețe sunt, de exemplu, Piața Flavia și Piața Aurora în Timișoara, Piața Ocico din Lugoj, alături de alte piețe cu destinație similară”, a explicat Zoltan Nemeth.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *