Autoritățile centrale, primele măsuri după crima între migranți din Timișoara, prezentate de viceprimarul Tabără

Autoritățile centrale, primele măsuri după crima între migranți din Timișoara, prezentate de viceprimarul Tabără

- in Actualitate, Administratie, Locale, Social, Stiri
0

Așa cum a anunțat încă de marți Dominic Fritz, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a deplasat, miercuri, la București, pentru a discuta cu cei din Guvern despre criza migranților. Asta după crima înfiorătoare petrecută în zona Gării de Nord din Timișoara, luni seara.

Miercuri seară, Cosmin Tabără a prezentat, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, și concluziile întâlnirilor avute în București.

Astăzi, însoțit de colegul deputat Cosmin Șandru și Bogdan Catalin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, am avut întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și alți factori de decizie din MAI, precum și cu șeful IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări, Leonard Medreaga. Din discuțiile purtate, am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în “zonele roșii” ale Timișoarei. În prezent, se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara. Pe de altă parte, se intenționează a se face o analiză asupra legislației existente pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european”, a declarat Cosmin Tabără.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a mai anunțat că, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, cât și ministrul de Interne l-au informat că în data de 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *