Austriac prins cu droguri la vama Moravița

Austriac prins cu droguri la vama Moravița

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali, au prins, la vama Moraviţa, la controlul de frontieră, un bărbat din Austria care intenţiona să intre în România cu patru grame de marijuana și opt pastile Subotex ce conțineau substanță activă Buprenofină, substanţe aflate sub control naţional și droguri de risc.

“În urma controlului efectuat asupra bagajelor bărbatului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, 8 comprimate SUBOTEX, precum și 4 grame de substanță vegetală, posibil marijuana, acestea fiind substanţe aflate sub control naţional, înscrise în Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Bărbatul a declarat că substanțele îi aparțin și le folosea pentru uz propriu”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Cantitatea de droguri  a fost reţinută de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară precum și exportul ori importul de droguri de risc fără drept și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, în continuare  fiind luate măsurile legale ce se impun.