Ausländerul Dominic a vorbit doar în engleză, la Universitatea de Vest

Ausländerul Dominic a vorbit doar în engleză, la Universitatea de Vest

- in Actualitate, Locale, Stiri
3
Nu trece nici o zi fără ca noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz să nu facă ceva pentru a fi centrul atenției. După ce luni și-a legat bicicleta de semnul de circulație din fața Primăriei Timișoara, marți, Fritz a stârnit rumoare la Universitatea de Vest.
Invitat la conferința, privind securitatea în Balcani, marți 3 noiembrie, organizată de UVT, Fritz a dovedit încă o dată că este un ausländer în România.
În timp ce prefectul de Timiș, Liliana Oneț, rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, conform protocolului, au transmis în limba română mesajul lor în deschiderea conferinței, Fritz și-a transmis mesajul numai în limba engleză, lăsându-i mască pe cei prezenți. Un plus pentru primarul Timișoarei este poate doar că nu a ales să  își transmită mesajul în limba lui Goethe.

3 Comments

  1. Daca tema conferintei era securitatea in Balcani, presupun ca erau si invitati din celelalte tari ale zonei. Mi se pare perfect normal si portrivit ca a vorbit in engleza….
    Nu vad unde este problema… nu am nicio indoiala ca profesorii universitari care ocupa functii atat de importante stiu engleza. Daca nu, e cazul sa invete…
    Alin Nica stie cu siguranta.

  2. Sorana, se pare ca autorul articolului are o problema cu primarul, nu mai are subiecte si face pe desteptu’, ba bicicleta, ba se leaga de cetatenie, ba una, ba alta! E penibil, oricui nou intrt-un job nou i se da o sansa, daca i se critica fiecare miscare, in afara ca ii face publicitate, nu are nici un efect pozitiv.

  3. Poate prin chestia asta a vrut sa transmita celor de la UVT ca in cazul in care au invitati straini ai nevoie si de un translator, asa ar fi frumos. Si nu cred ca ar fi mare problema tehnica in ziua de astazi ca ceea ce se rosteste sa apara scris macar, in diverse limbi, daca in conditiile de acum nu se dispune de casti in care fiecare sa asculte mesajul in limba sa. Deci cred ca e corect ceea ce a facut, iar mesajul pentru UVT este sa isi imbunatateasca procedura cand au prezenta straina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *