Au început măsurătorile topografice pentru noul stadion din Timișoara

Au început măsurătorile topografice pentru noul stadion din Timișoara

- in Administratie, Locale, Sport, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra anunță că au început măsurătorile topografice, necesare pentru studiile de prefezabilitate, fezabilitate şi alte studii de specialitate, precum și pentru elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și a acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, ale noului stadion din Timișoara.

Este arena pe care o așteaptă toată lumea cu sufletul la gură. Două firme din București, care au câștigat licitația, se vor ocupa de realizarea acestor studii. Împreună cu Romeo Malac, administratorul stadionului, m-am asigurat că nimic nu mai împiedică buna desfășurare a acestui proiect, pentru care Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Documentația trebuie predată la CNI în termen de 135 de zile, iar valoarea contractului este de aproape 800.000 de lei, cu TVA”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Stadionul ”Dan Păltinișanu” va fi demolat în momentul în care CNI va desemna firma constructoare.

Ridicarea acestui mult așteptat complex sportiv va fi, cu siguranță, un imbold pentru sprijinirea dezvoltării activităților cultural-sportive inițiate de către județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș. Am încredere că va avea și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a regiunii, situată la granița cu Serbia şi Ungaria, poziție care i-a conferit în permanenţă rolul de punte de legătură interculturală şi economică între cele trei ţări vecine. Și mă voi asigura că lucrurile merg doar în direcția bună. Nu e doar o promisiune. E un angajament ferm!”, mai spune Dobra.