Au început lucrările la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Chișoda

Au început lucrările la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Chișoda

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Până cel târziu în primăvara anului viitor, persoanele în vârstnice dintr-o localitate aproape de Timișoara vor avea un loc care le va îmbunătății calitatea vieții. Este vorba despre Centru de zi pentru persoanele vârstnice care se realizează în localitatea Chișoda.

În urma licitațiilor am început lucrările. Sperăm că dacă vremea va fi potrivnică vom termina anul acesta. Acest Centru de zi va avea o cantină socială, va fi pregătit cu mai multe servicii pentru persoanele greu deplasabile, care sunt singure, care au practic nevoie de un ajutor”, a primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Obiectivul face parte din proiectul ,,Extindere și modernizare anexă parter pentru amenajare centru de zi, cantină socială și prestare servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici în Comuna Giroc” și este finanțat din fonduri europene prin Programul POR Axa 8.3., cu o valoare totală de 1,539,969.46 lei. Conform reprezentanților Primăriei Giroc, acesta va fi construit pe strada Nicolae Firu, colț cu strada Oituz.

Centrul pentru persoanele vârstnice va oferi următoarele servicii: dezvoltarea unor soluții inovatoare care să contribuie la bunăstarea și traiul decent al persoanelor în vârstă, singure, semidependente și nedeplasabile pentru a-și îmbunătăți încrederea de sine, autonomia, securitatea și integrarea în viața activă a comunității prin prestarea de servicii de îngrijire la domiciliul persoanelor; Modernizarea și dotarea unei clădiri, cu scopul transformării ei într-o cantină cu bucătărie și anexe pentru distribuirea hranei calde la domiciliu; Dotarea cantinei și sălii de mese pentru accesul vârsnicilor deplasabil la o masă caldă zilnică; Prepararea și distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor printr-o alimentație suficientă și soluții personalizate de regim prin persoanele de specialitate implicate în proiect; Asigurarea companiei și consilierii prin conversație și implicare în diferite activități de recreere la centrul de zi, precum si la domiciliul beneficiarilor; asigurarea unui psiholog și a unei zone de socializare în cadrul centrului; Asigurarea unor servicii medicale de rutină prin personal specializat.

Localitatea Giroc este campioana județului Timiș la accesarea de fonduri europene.