Au început lucrările de transformare a cinematografului Studio în hub cultural

Au început lucrările de transformare a cinematografului Studio în hub cultural

Până în anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, va fi realizat primul cinematograf de artă al orașului. Astăzi a fost pusă piatra de temelie ce marchează începerea lucrărilor de renovare a cinematografului Studio, aflat în centrul Timișoarei, care va fi transformat în hub cultural. Valoarea lucrărilor este de 14,2 milioane de lei și trebuie finalizate într-un an și jumătate, banii fiind asigurați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Am pornit azi, împreună cu Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, șantierul care va transforma radical Cinema Studio într-un hub cultural cu care ne putem mândri. Acest proiect este încă o dovadă a cât de puternică poate fi comunitatea atunci când lucrăm împreună. Noi ne ocupăm de renovarea acestui cinematograf construit în anii ‘30, proiectul ne-a fost donat de Groupama, iar Institutul Francez și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent se vor implica în managementul cinematografului. Cinema Studio trebuie să renască și să redevină un punct de referință pe harta culturală a Timișoarei în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și un loc care să canalizeze creativ energiile comunității timișorene și mulți ani după”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cu această ocazie s-a amplasat la baza clădirii o capsulă a timpului sub forma unei cutii de rolă de film, de 16 mm, care cuprinde mesajul partenerilor implicați în renovare, un bilet la film și câteva monede prin care se dorește prosperitate viitorului cinema, un afiș „Ceau, Cinema”, cu mesajul “Film’s not dead!” precum și un test rapid COVID, care să aducă aminte peste ani, de criza sanitară mondială a acestor vremuri.

Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tipul art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor, precum și domeniile conexe industriei cinematografice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *