Au inceput lucrarile de largire la patru benzi a drumului Timisoara – Mosnita Noua

Au inceput lucrarile de largire la patru benzi a drumului Timisoara – Mosnita Noua

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Au început lucrările de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a fost prezent luni, 10 august, pe șantier. De asemenea, președintele CJT face apel către șoferi să aibă răbdare.

Sunt pe șantier la drumul ce leagă Timișoara de Moșnița. Din păcate situația este destul de delicată după câte vedem din trafic, dar vestea cea bună este că, chiar dacă nu foarte mulți au fost încrezători, au început lucrările pe acest tronson de drum, pe cei aproximativ patru kilometri. Așa cum am rugat când am semnat contractul pentru acest tronson de drum, cei care sunteți în trafic în această zonă sau să găsiți rute ocolitoare pentru că de aceea am luat și decizia de a face o investiție, drumul la patru benzi pentru că traficul este infernal și trebuie să găsim variante. Eu sper să aveți înțelegerea că vom gestiona lucrările și sperăm să reușim într-un ritm cât mai alert finalizarea acestor lucrări”, a spus Călin Dobra, pe Facebook.

Proiectul lărgirii la patru benzi a porțiunii de 4,1 kilometri din DJ 592, are o valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, din bugetul Consiliului Județean Timiș, dar și prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Conform proiectului pe drumul județean urmează să fie realizate cinci sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete, 16 alveole pentru stațiile de autobuz, rigole de scurgere a apelor, iluminat public pe întreg drumul. De asemenea, vor fi realizate platforme pentru cântar special pentru a putea fi cântărit tonajul greu pe drumul județean.

Lucrările ar trebui să fie finalizate în nouă luni de la deschiderea șantierului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *