Au inceput alegerile pentru sefia Universitatii Politehnica Timisoara! Profesorul Ilare Bordeasu versus conferentiarul Florin Dragan

Au inceput alegerile pentru sefia Universitatii Politehnica Timisoara! Profesorul Ilare Bordeasu versus conferentiarul Florin Dragan

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Alegerile pentru functia de rector al Universității Politehnica Timișoara se desfășoară azi, marți 21 ianuarie. Urnele s-au deschis la ora 8 si se vor închide la ora 18. Se voteaza in Sala Mare a Senatului UPT. Doar doi candidați sunt pe buletinele de vot: profesorul universitar Ilare Bordeasu și conferențiarul universitar Florin Drăgan.

Conferențiarul Drăgan este în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, în timp ce profesorul Ilare Bordeașu este directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT. Conferentiarul Drăgan este susținut de actualul rector Viorel Șerban si de vechea gardă ce vrea sa ramana la butoane. Profesorul Bordeasu vrea sa aduca un suflu nou in Politehnica si este la ultima incercare de a ajunge rector. Diferența între cei doi de la CV, la activitate didactică sau de cercetare este covârșitoare in favoarea profesorului Bordeasu.

Pe 23 ianuarie Senatul UPT va valida rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.

În perioada 4-10 februarie, se va transmite la Ministerul Educației Naționale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale a rectorului UPT, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

Mai multe detalii despre alegerile pentru structurile și funcțiile de conducere din Universitatea Politehnica Timișoara, dar și planurile manageriale cu care se prezintă cei doi candidați la funcția de rector găsiți aici: http://www.upt.ro/Informatii_alegeri-si-concursuri_578_ro.html.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *