ATENȚIE, este oficial! INTERZIS cu trotinete, skateboard-uri și role în centrul Timișoarei. Cât sunt amenzile

ATENȚIE, este oficial! INTERZIS cu trotinete, skateboard-uri și role în centrul Timișoarei. Cât sunt amenzile

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
trotineta

Timișoreni, aveți voie să vă plimbați doar pe jos în centrul istoric al orașului. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara a fost aprobată o hotărâre care prevede ca, pe lângă biciclete, să fie interzise în zonele de promenadă și rolele, trotinetele sau skateboard-urile. 17 consilieri locali au votat proiectul, hotărârea urmând să intre în vigoare după ce va fi aprobată de Prefectură.

Practic, în centrul Timișoarei nu mai este voie cu niciun mijloc de locomoție. Și anume, biciclete, triciclete, monociclete, trotinete, skateboard-uri, hoverboard-uri, segway-uri, role. Excepție fac cărucioarele pentru persoanele cu dizabilități și cele pentru copii.

Tot astăzi, consilierii locali au stabilit și amenzile pe care le riscă cei care se plimbă cu astfel de mijloace prin centrul Timișoarei. Astfel, cei cu vârste între 14 și 18 ani pot primi amenzi cuprinse între 200 și 400 lei, iar cei peste 18 ani, între 400 și 800 de lei.

Pentru a se asigura un climat de siguranță a persoanelor care frecventează zona pietonală a municipiului Timișoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmări grave asupra integrității fizice a persoanelor care circulă în această zonă, primarul municipiului Timișoara a apreciat ca fiind necesară adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor și a altor mijloace de deplasare similare“, se arată în referatul proiectului de hotărâre votat, astăzi, de consilierii locali din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *