Atelier ca-n Occident pentru elevii de la mai multe clase profesionale din Timișoara

Atelier ca-n Occident pentru elevii de la mai multe clase profesionale din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Elevii care învață o meserie, înscriși la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand din Timișoara, în clasele profesionale realizate după model dual, au parte de condiții ca-n Occident în cadrul atelierului din cadrul unității de învățământ.

Primăria Timișoara a investit aproximativ 200.000 de euro, bani din bugetul local al instituției, cu scopul modernizării acestui atelier deosebit de important pentru elevi.

A fost reabilitată o clădire existentă în suprafaţă desfăşurată de 560 mp. Lucrările efectuate la acest obiectiv sunt necesare învăţământului profesional dual, care la această unitate înseamnă opt clase de şcoală profesională cu 220 de elevi în total (62 de elevi la profilul electric, 78- electromecanic, 80 de elevi- operatori maşini cu comandă numerică. 80 de elevi sunt cazaţi gratuit în internatul şcolii. În acest an şcolar concurenţa a fost mare şi sunt patru clase a IX-a cu 116 elevi. Pentru anul viitor şcolar sunt 120 de solicitări şi vor fi iarăşi 4 clase a IX-a“, a informat Primăria Timișoara.

Aproape 20 de firme private le oferă elevilor care învață o meserie din această unitate de învățământ burse lunare și le oferă posibilitatea de a face practică în interiorul companiilor.

De asemenea, Primăria Timișoara le asigură elevilor cazarea și masa gratuite.

De astăzi, Liceul Ferdinand beneficiază de primul atelier la standarde internaționale pentru ca teoria să fie acompaniată de o practică solidă într-un mediu corect. Investiția în atelier se adaugă facilităților oferite elevilor din sistemul dual – masa și cazarea gratuite pentru cei din alte localități, peste 70 acum, bursa profesională, siguranța unui loc de muncă bine plătit la sfârșitul școlii”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.